Skulle egentligen jobbat nu men blev inringd på ett kvällspass istället, så nu är man hemma istället.
Då mat inte var att tänka på så blev det nu att slänga i sig en skål med färska jordgubbar, lite äpple, blåbär, hallon, musli, lite linfrön (för tarmens skull), havremjölk och lite kanel som toppning allt detta resulterade i en superblandning som gick ner snabbt. Dock var jag fortfarande hungrig så blev att ta en bit bröd av mitt eget hembakade och som jag dessutom kommit på själv!
Recept på mitt helt underbara lite smånyttiga bröd:
Ingredienser:
2 dl havregryn
5 dl dinkelmjöl (om man vill, 4 dl dinkelmjöl och 1 dl rågmjöl)
1 dl linfrön
2 tsk bakpulver
3 msk honung
lite torkad frukt/ nötter
4 dl naturell youghurt
1 tsk flingsalt
Topping:
Flingsalt
Solrosfrön
Linfrön
Gör så här:
Blanda samman alla ingredienser (det ska vara kladdig deg). Häll det i en brödform som du lagt bakplåtspapper i. Ställ sedan in i ugnen som skall vara på 175 grader. Grädda i ca 60- 70 min, sedan klart!

Hoppas ni haft en fin dag och att ni kommer njuta av receptet på brödet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar